ΜΕΡΑΜΠΕΛΟ JUNIOR TV, e.f Junior Academy


 ΠΑΙΖΟΥΝ 2 TV ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ

ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΡΑΜΠΕΛΟΥ
Η επαρχία καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα του νομού και είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή. Στην περιοχή της Νεάπολης-Λημνών και στον Άγιο Νικόλαο είναι οι μοναδικές μικρές πεδινές εκτάσεις της. Προϊόντα παραδοσιακά της επαρχίας είναι το λάδι, τα χαρούπια και τα αμύγδαλα.
Το όνομα της η επαρχία, όπως συνηθίζεται στην Κρήτη, το πήρε από το φρούριο Μίrabello, που ιδρύθηκε το 13. αϊ. στη θέση όπου σήμερα είναι η Νομαρχία στην πόλη του Αγίου Νικολάου, Τα όρια της επαρχίας είναι περίπου τα ίδια με της τούρμας και της καστελανίας Μεραμπέλου.

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV Μονάδα Φύλαξης Βρεφών & Νηπίων "e.f Junior Academy" Πλατάκη Ελευθερίου 11, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, TK 72100,  Τηλέφωνο 2841089055


Στο Μεραμπέλο είναι η πρωτεύουσα του Νομού Άγιος Νικόλαος και η μικρή πόλη Νεάπολη, αλλά και το όμορφο παραδοσιακό κεφαλοχώρι Κριτσά.
Οι πιο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι του Μεραμπέλου είναι οι πόλεις των ιστορικών χρόνων: ΔρήροςΌλουςΛατώ και Ίστρων, το μεσαιωνικό φρούριο της Σπιναλόγκας, το ιστορικό σπήλαιο της Μιλάτου, η Μονή Αρετίου και μερικές ακόμη μονές σήμερα διαλυμένες στο Πάνω Μεραμπέλο,
 καθώς και οι σπουδαίες βυζαντινές τοιχογραφημένες εκκλησίες στην Κριτσά και στον Άγιο Νικόλαο.
Στη Νεάπολη εδρεύει η επισκοπή Πέτρας, στην οποία υπάγονται οι επαρχίες Μεραμπέλου, Λασιθίου και Βιάννου.
ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV Μονάδα Φύλαξης Βρεφών & Νηπίων "e.f Junior Academy" Πλατάκη Ελευθερίου 11, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, TK 72100,  Τηλέφωνο 2841089055


Πληροφορίες για το χορηγο της WEB TV
Πρότυπη Μονάδα Φύλαξης Βρεφών & Νηπίων "e.f Junior Academy"
Η πρώτη αδειοδοτημενη Μονάδα Φύλαξης Βρεφών & Νηπίων
Περιγραφή
Η αγάπη μας για τα παιδιά, ο σεβασμός στις ανάγκες τους, το μεράκι μας για δουλειά σε συνδυασμό με τα πρωτοποριακά προγράμματα αλλά και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των γονέων, μας οδήγησαν στην δημιουργία της πρότυπης μονάδας φύλαξης βρεφών και νηπίων "e.f Junior Academy".


Αγαπητοί γονείς,
-το ήρεμο φυσικό περιβάλλον
-η άνεση, η ευρυχωρία, η φωτεινότητα 




των χώρων μας που είναι κατασκευασμένοι με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας
-η ποικιλομορφία και η πρωτοτυπία στην κατασκευή των χώρων και των παιχνιδιών
- η άμεση επαφή με την φύση
- το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του σχολείου μας, οι εξειδικευμένοι παιδαγωγοί με πολυετή εμπειρία ( πτυχιούχοι νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι με έγκριση απο το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας)



- η επιστημονική προσέγγιση με δραστηριότητες γνωστικού περιεχομένου,ανάλογες για κάθε ηλικία (βιωματική προσέγγιση της γνώσης)
... είναι οι προυποθέσεις οι οποίες μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Γιατί το παιδί χρειάζεται προσοχή,σεβασμό,πλούσια ερεθίσματα και δεν συμβιβάζεται σε συνθήκες μαζικότητας,ψυχρότητας και μονοτονίας.



Μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να αποκτήσει γερές βάσεις στην κοινωνικοσυναισθηματική, διανοητική και σωματική του ανάπτυξη.

Βασιζόμενοι στην εκπαιδευτική μας πείρα και στις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, εφαρμόζουμε πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού,στοχεύοντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση του και στην προετοιμασία του για το σχολείο αλλα και την μετέπειτα ζωή του.
Ο στόχος της Μονάδας Φύλαξης Βρέφων και Νηπίων δεν είναι μόνο να απασχολεί τα παιδιά με παιχνία για τις ώρες που θα φιλοξενούνται στην Μονάδα.


Στόχος μας είναι να υπάρχει ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες τις κάθε ηλικίας όπου μέσα από το παιχνίδι και τις μαθησιακές εμπειρίες να βοηθούν το παιδί  να αναπτύξει τις ικανότητες και τα ταλέντα του.


ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ TV Μονάδα Φύλαξης Βρεφών & Νηπίων "e.f Junior Academy" Πλατάκη Ελευθερίου 11, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου, TK 72100,  Τηλέφωνο 2841089055

Μέσα από μοντέρνες μεθόδους διδασκαλίας – ψυχαγωγίας επιτυγχάνεται η αυτονομία και η προετοιμασία του παιδιού, ώστε να ενταχθεί ομαλά στις αυριανές ανάγκες του σχολείου και τις μετέπειτα ζωής του.

Για τον λόγο αυτό  το ημερήσιο πρόγραμμα μας εκτός των άλλων περιλαμβάνει δραστηριότητες για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών:
  
• Συναισθηματική – Κοινωνική Ανάπτυξη
• Γλωσσική – Νοητική Ανάπτυξη
• Αισθητική Αγωγή – Δημιουργία
• Ψυχοκινητική Ανάπτυξη
• Ανάπτυξη Δεξιοτήτων – Αισθήσεων